Тренінг у рамках Програми приятелів “Допоможи іншому – стань приятелем”

Із 4 по 6 липня 2011 року у м.Ужгород проходитиме тренінг для представників підтриманих організацій. Мета тренінгу – ознайомити із концепцією “приятелів” та надати необхідні знання і навички для виконання підтриманих проектів. Тренінг також міститиме компонент підготовки майбутніх наставників/менторів для впровадження даної моделі.

Тренінг базується на методах розробки та впровадження проекту приятелів у Нідерландах. Основні поняття методів: соціальна підтримка, уповноваження, взаємний ріст. Елементи тренінгу:
– Ректрутинг, навчання та підготовка волонтерів (приятелів);
– Відбір дітей із обмеженими можливостями;
– Створення пар відповідно до потенціалу та потреб;
– Професійна підтримка волонтерів: залучення, навчання, контракт, зворотній зв”язок, моніторинг;
– Оцінка проекту: завдання, процес, заходи та вимірювання впливу проекту як на вигодонабувачів, так і на приятелів.

 

Тренінг поєднує в собі  інформаційні сесії та практичну роботу; таким чином НУО – учасники отримують необхідні знання та досвід для адаптації методів концепції до українського суспільства та середовища проживання неповносправних дітей та молоді. Наприкінці тренінгу учасники разом із тренерами розроблять план заходів для кожного із пропонованих проектів.

 

Мета Програми – “Допоможи іншому – стань приятелем” – сприяння соціальній інтеграції дітей та молоді із обмеженими можливостями у чотирьох областях України – Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій. Програма виконується у Сербії, Чорногорії та Україні за фінансової підтримки фонду Скан та Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.